3.5.23 14:57
Meld deg på verkstedet!
Opptak

Datadrevet klimajournalistikk som treffer

Webinarer
5.3.23 14:57

I dette møtet fordyper vi oss i datadrevet klimajournalistikk, signert tre av redaksjonene i Medieklyngen.

NRK: Klimadata – alt som ble tull da vi dykket ned i tall

Noen ganger blir veien til mens man går. Andre ganger fører den oss på villspor. Men motstand og friksjon fører ofte til innovasjon, og det vil vi få høre mer om i denne presentasjonen.

Jenny Duesund er leder for undersøkende redaksjon og digital utviklingsleder i NRK region vest. Astrid Rommetveit er redaksjonssjef for klima og digital fordypning. Sammen deler de noen av klimaredaksjonens erfaringer.

Sunnmørsposten og iTromsø: Avdekket tråling i sårbart område

Siden våren 2022 har Sunnmørsposten og iTromsø jobbet med enorme mengder data fra fiskeridirektoratet. Ti år med historiske data er gransket og sammen med forsker Edward Boyda på Artificial Intelligence Lab ved Oslomet ble trål-aktivitet i det sårbare området nord for Svalbard synliggjort.

Forskere peker skader på havbunnen etter år med bunntråling. Hvem står bak?

Journalist Tarjei Engeseth Ofstad fra Sunnmørsposten, dataredaktør Rune Ytreberg fra iTromsø og digital utviklingssjef Liv-Jorunn Håker fra Sunnmørsposten vil vise hvordan de jobbet for å finne dataene og visualisere dem i den første saken fra fiskeriprosjektet.

Bergens Tidende: Ringer julen inn med klimaendringer

De skulle bare lage en litt annerledes sak til jul. Men snøplakaten deres ble på uventet vis en klimasak som sendte leserne på dypdykk i hvordan juleværet har endret seg gjennom tidene.

Fra Bergens Tidende og #bord4 kommer datajournalistene Lasse Lambrechts og Halvard Alvheim Vegum og forteller om hvordan de satte sammen saken.

Dette møtet ble gjennomført i samarbeid med klimakonferansen Varmere Våtere Villere, og var en del av konferansens paraplyprogram. Arrangementet og opptaket tilhører Datajournalistikknettverket ved Media City Bergen.

Se andre verksteder:

Webinarer