Hjem
Utdanning
Alumni

Våre alumner

Siden 2018 har mange norske journalister vært innom våre verksteder eller samlingsbaserte masteremner. Her er noen erfaringer de sitter igjen med:

Masteremner

Marie Golimo Kingsrød

Journalist i VG. Brenner for å avdekke viktige historier, gi en stemme til de som ofte ikke blir hørt - og utforske kontroversielle temaer fra ulike perspektiver.

Dette burde vært obligatorisk for alle som vil jobbe med undersøkende journalistikk.

Fra idè til publisering Høsten 2023

Siren Henschien

Journalist og programleder i TV 2.

Gir nyttig inspirasjon og solid innsikt for videre arbeid med krevende, undersøkende journalistikk. Faglig tyngde styrker vår gjennomføringsevne i en tid der jakten på siste nytt trumfer utholdenhet som utfordrer de som utnytter makten.

Å reportasjelede undersøkende journalistikk 2024

Kristine Bentestuen Ludvigsen

Nyhetsleder, Hadeland

Det er kompetanseheving, både for meg selv, men også noe jeg kan ta med inn i hele redaksjonen. Vi skal begynne med mer undersøkende journalistikk, og trenger kompetanse på hvordan vi skal sette i gang litt større prosjekter.

Flere Masteremner

Kjetil H. Dale

Programleder i TV 2. Ansvarlig for økonominyhetene og sentral i utviklingen av valgsendinger, grafikk og tallknusing. Har tatt flere masteremner hos oss.

På kort tid utløste SUJO kompetanse jeg umiddelbart fikk bruk for. Veldig konkrete forelesninger avmystifiserte regneark og andre verktøy på en utrolig spennende måte.

Masteremner

Astrid Rommetveit

Journalist og redaksjonssjef for klima og digital fordypning i NRK. Har tatt flere masteremner hos oss.

På SUJO diskuterer vi alt som er vanskelig i gravejournalistikken. Tilbake på jobb blir jeg bittelitt klokere og mye tryggere.

Fra idè til publisering

Rune Christoffer Holm

Journalist i NRK Vestfold og Telemark. Har vunnet pris for dekningen av Tjøme-saken, som handler om ulovlig bygging i strandsonen og korrupsjon.

Vi hadde veldig gode forelesere. Studiet ga konkrete verktøy som gjør graving lettere i både små og store redaksjoner.

MASTERGRAD I UNDERSØKENDE JOURNALISTIKK 2022

Malin Nordby Kvamme

Tok det to-årige masterprogrammet i undersøkende journalistikk. Jobbet som innholdsprodusent på seilskipet Statsraad Lehmkuhl under One Ocean Expedition.

Takknemlig for alle som har lagt til rette slik at jeg har hatt muligheten til å både levere masteroppgaven og gjennomføre muntlig forsvar av den midt på Stillehavet.

AVANSERT RESEARCH Høsten 2023

Rune Endresen

Redaktør i Nordlys/Nord24

Veldig spennende. Anbefales sterkt! Mange nyttige verktøy, gode forelesere og ikke minst et veldig godt og lærerikt fellesskap blant studentene.